Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Hladilnik za vodo / posamezni deli za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Hladilnik za vodo / posamezni deli za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Hladilnik za vodo / posamezni deli za tovorna vozila
  • Kupite poceni Hladilnik za vodo / posamezni deli gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Hladilnik za vodo / posamezni deli za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Hladilnik za vodo / posamezni deli za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Hladilnik za vodo / posamezni deli gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Hladilnik za vodo / posamezni deli za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Hladilnik za vodo / posamezni deli katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Hladilnik za vodo / posamezni deli po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Hladilnik za motor za tovornjak pomaga preprečevati pregrevanje motorja. Tekočina, ki v njem kroži, se hladi zaradi toka zraka pri premikajočem vozilu, ki pa ga ventilator še poveča.

Vrste hladilnikov za motor za tovornjak

Glede na material:

  • Aluminij. Njihovi prednosti sta nizka teža in dostopna cena.
  • Baker. Ti hladilniki imajo visoko toplotno prevodnost. Poleg tega so bolj odporni na poškodbe zaradi korozije.

Ti izdelki se lahko razlikujejo tudi po zasnovi. Lahko so:

  • S ploščami. Vsebujejo cevi, ki so ploščate ali ovalne. Nameščene so po vzorcu šahovnice in potekajo skozi prečne plošče, ki povečajo območje razpršitve toplote.
  • S trakovi. V tem primeru so cevi nameščene posamično in v vrsti. Valovit trak poteka med njimi, kar poveča turbulenco zraka, ki se pretaka skozi hladilno mrežo.

Naprave v katalogih se razlikujejo med seboj po dolžini, širini in višini. Ponavadi so naprave nameščene v tovornjakih večjih dimenzij in teže kot hladilniki motorja v osebnih avtomobilih.

Okvare in vzroki za njih

Izdelki lahko izgubijo svojo celovitost, na primer zaradi prometne nesreče. Zaradi izpostavljenosti hladilni tekočini ali zaradi neustrezno izbranega čistilnega sredstva je prav tako mogoča korozijska škoda. Ovirano kroženje hladilne tekočine je prav tako pogost pojav. Vzrok za nalaganje različnih materialov v napravi je posledica na primer nemarne rabe tesnilnih sredstev.

Kako prepoznati okvare

Slabo stanje elementa se lahko prikaže z indikatorjem temperature hladilne tekočine. Poleg tega lahko pride do uhajanja antifriza v primeru izgube celovitosti, kar ponavadi spremlja poseben vonj v potniški kabini, ali v predelu enote. V tem primeru preverite, če ima hladilnik za motor vašega tovornjaka poškodbe ali odprtine, kjer pušča. To lahko zahteva razstavljanje elementov, ki so nameščeni v bližini. To delo je bolje prepustiti strokovnjakom za servis tovornjakov. Okvarjeno komponento bodo pregledali in jo po potrebi zamenjali.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

Za cenejše popravilo vašega tovornjaka naročite vse potrebne komponente v spletni trgovini AUTODOC. Redno izvajamo promocije in lahko boste kupili hladilnik za motor za vaš tovornjak in druge komponente po najboljši ceni. Če potrebujete pomoč pri izbiri izdelka v našem katalogu, kontaktirajte strokovnjake naše podpore strankam v spletnem klepetu.