Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Olje menjalnika za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Olje menjalnika za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Olje menjalnika za tovorna vozila
 • Kupite poceni Olje menjalnika gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
  Varno Naročilo 200 dni
Katalog Olje menjalnika za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Olje menjalnika za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Olje menjalnika gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Olje menjalnika za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Olje menjalnika katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Olje menjalnika po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Olja menjalnika se uporabljajo za mazanje redukcijskih zobnikov, diferencialov in drugih elementov menjalnika v tovornjaku. Ustvarijo oljni film na površju komponent, ki jih ščiti pred zagozditvijo, korozijo in prevelikimi obremenitvami. Poleg tega maziva zmanjšujejo vibracije in hrup, razpršijo toploto in zmanjšajo obrabo zaradi trenja komponent.

Vrste olj menjalnika za tovornjake

Glede na nanos ločimo olja za:

 • ročne menjalnike in diferenciale;
 • avtomatske menjalnike.

Glede na sestavo:

 • Mineralna. Ustvarijo debel oljni film tudi v primeru visokega tlaka in skorajda ne vsebujejo škodljivih kemičnih spojin. So poceni, vendar se hitro porabijo in imajo kratko življenjsko dobo.
 • Sintetična. Lahko se uporabijo v širokem temperaturnem razponu, saj niso nagnjena k radikalnim spremembam viskoznosti v pogojih vročine ali mraza. Druga prednost je odpornost na korozijo. Slabosti vključujejo visoko stopnjo fluidnosti, zato lahko olje uhaja skozi tesnila.
 • Delno-sintetična. To je mešanica mineralnih in sintetičnih baz, kar je optimalna možnost v smislu razmerja med ceno in kakovostjo. Ta olja se uporabijo v visoko zmogljivih menjalnikih tovornjakov, ki delujejo v ekstremnih pogojih.

Glede na viskoznost, ločimo poletna in zimska olja ter olja za vse sezone. Vsebujejo različne količine in vrste aditivov, ki pomagajo zlasti pri stabilizaciji delovanja pri temperaturnih skokih in zmanjšujejo nastanek depozitov. Zimska olja imajo ponavadi različne vrednosti za najnižje delovne temperature. Na primer, lahko je -40, -26 ali -12 °C. Uporabljeni aditivi so lahko:

 • za zmanjševanje trenja;
 • za izboljšanje viskoznosti;
 • za protikorozijsko zaščito.

Posebnosti uporabe

Sčasoma olja izgubijo svoje mazalne lastnosti zaradi oksidacije in mešanja z izdelki proti obrabi za torne kolute in druge elemente v enoti. Menjavo olja določi proizvajalec vozila. Olja za osebne avtomobile z avtomatskim menjalnikom je potrebno zamenjati vsakih 30 do 40 tisoč prevoženih km, z ročnim menjalnikom - po 50 do 75 tisoč. Intervali vzdrževalnih del za tovornjake so daljši. To določa proizvajalec vsakega vozila in je zapisano v tehnični dokumentaciji vozila.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

V naši spletni trgovini imamo širok razpon tehničnih tekočin. V našem uporabniku prijaznem katalogu boste enostavno našli izdelke, ki jih potrebujete. Naše cene so zelo konkurenčne, redno imamo promocije in nudimo možnost za brezplačno dostavo. Oddajte spletno naročilo na naši spletni strani danes in kupite olja menjalnika in druge izdelke za popravilo in vzdrževanje tovornjaka po ugodnih cenah.