Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Sistem vzmetenja kabine voznika / -blazilnik kabine za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Sistem vzmetenja kabine voznika / -blazilnik kabine za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Sistem vzmetenja kabine voznika / -blazilnik kabine za tovorna vozila
  • Kupite poceni Sistem vzmetenja kabine voznika / -blazilnik kabine gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Sistem vzmetenja kabine voznika / -blazilnik kabine za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Sistem vzmetenja kabine voznika / -blazilnik kabine za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Sistem vzmetenja kabine voznika / -blazilnik kabine gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Sistem vzmetenja kabine voznika / -blazilnik kabine za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Sistem vzmetenja kabine voznika / -blazilnik kabine katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Sistem vzmetenja kabine voznika / -blazilnik kabine po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Tovornjaki imajo precejšno težo; zato so še posebej dovzetni za zvijanje pri vožnji po slabi cesti. Za zmanjšanje dinamičnega učinka cestne površine, se uporablja zračno vzmetenje kabine v tovornjakih. Izboljša cestni oprijem in zagotavlja prijetno vožnjo vozila, ne glede na cestno površino, ter vzdržuje optimalno stalno višino praga vozila.

Vrste zračnega vzmetenja kabine za tovornjake

Zasnova je osnovana na gumijastem mehu, ki ima v notranjosti stisnjen zrak. Lahko prenese tlak v višini desetin atmosfer in lahko spreminja svoje lastnosti zaradi avtomatskega nastavitvenega mehanizma. Poznamo dve vrsti zračnih vzmeti:

  • Z zračnimi mehi. Vsebujejo 2-4 plasti gumirane tkanine, najpogosteje poliamidne (capron, najlon, neopren). Njihovi pokrovi imajo odprtine z navoji za dovod zraka in odprtine za montažo. V sredini komponente je zavit obroč. Nekatere različice imajo gumijasti odbojnik. Zaradi majhnega notranjega trenja v lupini in odsotnosti segrevanja med delovanjem tovornjaka so te zračne vzmeti še posebej zanesljive.
  • Z diafragmo. Od različic z zračnimi mehovi se razlikujejo zaradi prisotnosti bata in diafragme, ki zmanjšujeta prostornino lupine. Prostornina zračnih vzmeti te vrste je manjši kot pri zgoraj opisanih.

Poleg klasičnih elementov zračnega vzmetenja za kabine tovornjakov, proizvajalci pogosto nudijo različice s pokrovom in ohišjem. Slednje delujejo kot pritrdilni element in so lahko izdelane iz kovine ali plastike. Zračne vzmeti s temi komponentami lahko prenesejo visoke obremenitve brez deformacije.

Okvare in vzroki za njih

Najpogostejša težave je uhajanje zraka na mestih stika med zračnim mehom in zračno roko. Poleg tega je možna mehanska poškodba zračnega meha ali vzmeti. Praviloma pride do okvar zaradi malomarne vožnje ali prevelike obremenitve vozila. Vzroki so lahko tudi udarec ob oviro ali vdor umazanije in tujih delcev v sestav. Zračnih vzmeti se ne da popraviti in jih je potrebno v primeru okvare zamenjati.

Kako prepoznati okvare

Najprej so poškodbe vidne med rutinskim vzdrževanjem. Povečan hrup v kabini in čudni trki in vibracije med vožnjo po slabi cesti lahko kažejo na potrebo po nenačrtovanem pregledu. Okvara zračnega vzmetenja kabine tovornjaka lahko spremlja tudi povečana amplituda nihanj sprednjega dela vozila pri hitri vožnji.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

Iščete spletno trgovino z nizkimi cenami komponent za popravilo in vzdrževanje gospodarskih vozil? Dobrodošli pri AUTODOC. Tukaj lahko donosno kupite komponente za zračno vzmetenje kabine in mnoge druge komponente. Vsi izdelki v našem katalogu so primerljivo poceni in visoke kakovosti. Poleg tega imamo pogosto promocije, ki omogočajo prihranek. Poslovite se od preplačil - oddajte svoje spletno naročilo na naši spletni strani zdaj.