Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Zaganjalnik / posamezni deli za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Zaganjalnik / posamezni deli za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Zaganjalnik / posamezni deli za tovorna vozila
  • Kupite poceni Zaganjalnik / posamezni deli gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Zaganjalnik / posamezni deli za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Zaganjalnik / posamezni deli za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Zaganjalnik / posamezni deli gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Zaganjalnik / posamezni deli za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Zaganjalnik / posamezni deli katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Zaganjalnik / posamezni deli po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Zaganjalnik zagotavlja vrtenje ročične gredi za zagon motorja tovornjaka. Je električni motor, ki ga poganja akumulator. Zasnova dela kaže na prisotnost ohišja, rotorja, nosilca za krtačo, solenoidnega stikala in pogona.

Vrste zaganjalnikov za tovornjake

Glede na zasnovo:

  • Brez reducirne enote. Pogoni takšnih naprav so neposredno povezani z gredjo rotorja, kar omogoča hiter zagon motorja. Komponente so zanesljive in odporne na visoke obremenitve. Komponente imajo enostavno obliko, kar močno poenostavi popravilo in menjavo. Slabosti vključujejo velike dimenzije in težo, visoko ceno in nizko učinkovitost pri nizki kapaciteti akumulatorja in v zimskih razmerah
  • Z reducirno enoto. Imajo vgrajen reduktor, ki poveča navor. Nameščen je med pogon in rotor ter prispeva k povečani zmogljivosti z manjšo porabo energije. Komponente te vrste so kompaktne, lahke in sorazmerno poceni. Glavna slabost je nizka moč.

Okvare in vzroki za njih

Naprava nima določene življenjske dobe in se jo zamenja kot sestav v primeru okvar, kot so abrazija krtač in plošč kontaktov na elektrodi kolektorja, uničenje žic, kratek stik v notranji tuljavi. Do tega lahko pride zaradi napak v delovanju naprave ali kratkega stika v električnem sistemu avtomobila.

Kot zaganjalniki v osebnih avtomobilih, se tudi komponente za tovornjak pokvarijo v primeru mehanske poškodbe njegovih delov. Te vključujejo odrgnjenje ležajev, deformacije zob, uničenje sklopke. Vse to so posledice normalne obrabe, prometne nesreče ali nestrokovnega popravila. Poleg tega lahko kontakti oksidirajo pod vplivom vlage, lahko se tudi zagozdita armatura solenoida in pogon. Te napake se ponavadi odstranijo z menjavo pokvarjenih komponent.

Kako prepoznati okvare

Okvare komponent se pokažejo s kliki pri zagonu motorja. Poleg tega se lahko zaganjalnik ne ugasne ali prižge. Ti znaki so povezani s poškodovanim vžigom, nizko kapaciteto akumulatorja ali njegovo okvaro. Okvara enote se lahko pokaže s pregledom pri demontaži. Stanje električnih komponent se izmeri z ampermetrom in voltmetrom. Diagnozo naj bi opravili v servisni delavnici.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

Lahko kupite zaganjalnik in druge komponente za vaš tovornjak po nizkih cenah v naši spletni trgovini. Naši izkušeni strokovnjaki iz ekipe za podporo strankam so vedno pripravljeni svetovati na spletu o vseh vprašanjih, ki se tičejo izdelkov. Nudimo ugodne cene; pogosto imamo promocije, hitro obdelamo naročila in uredimo hitro dostavo.