Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Blazilnik za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Blazilnik za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Blazilnik za tovorna vozila
  • Kupite poceni Blazilnik gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Blazilnik za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Blazilnik za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Blazilnik gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Blazilnik za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Blazilnik katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Blazilnik po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Blažilnik za tovornjake je glavni element vzmetenja, ki absorbira šoke, do katerih pride zaradi napak na cestišču. Ta komponenta vzdržuje smerno stabilnost vozila, zmanjšuje zaviralno pot in zmanjšuje nihanje karoserije.

Vrste blažilnikov za tovornjake

Katalogi proizvajalcev vsebujejo izdelke različnih zasnov:

  • Pnevmatski. Ti blažilniki imajo vlogo prilagajanja prostora; vzdržujejo ga na isti ravni ne glede na težo bremena. Zasnova vključuje kompresor, sprejemnik, krmilno enot, pnevmatske vode in mehanizem za distribucijo zraka.
  • Hidravlični. Lahko imajo eno ali dve cevi. Prvi so sorazmerno poceni. Slednji lahko prenesejo več delovnih ciklov.

Enako kot blažilniki za osebne avtomobile se komponente razlikujejo glede na os. Na spletu lahko naročite tudi komponente z različnimi lastnostmi:

  • Regresivni. Dobro se spopadajo z vibracijami in pri vijuganju tovornjaka. Ne absorbirajo šokov dovolj učinkovito med vožnjo, na primer prek tramvajskih tirov ali spojev betonskih plošč.
  • Progresivni. Dobro absorbirajo šoke, ko naletijo na ovire. Pri manevriranju dovolijo rahlo zavijanje vozila.
  • Linearni. Združujejo kakovost komponent obeh vrst opisanih zgoraj.

Okvare in vzroki za njih

Praviloma je življenjska doba naprav več kot 150.000 prevoženih km. Življenjska doba je odvisna od pogojev na cesti in stopnje obremenjenosti vozila. Okvara blažilnih naprav je pogosto depresurizacija ohišja zaradi naravne obrabe, korozije ali deformacije tesnil. Resna mehanska poškodba komponente je lahko posledica prometne nesreče.

Kako prepoznati okvare

Komponente so narejene iz enega kosa in se jih ne da popravljati. Ob menjavi se jih namešča v parih po osi: istočasno zadnji in sprednji blažilniki za tovornjak.

Nove komponente je potrebno namestiti, ko že manjše ovire povzročajo vibracije. Poleg tega lahko pride do zvijanja karoserije pri manevriranju, nenadnih poskokov ali zaviranja. Enoto je potrebno diagnosticirati in servisirati, ko se poveča zavorna pot in je tovornjak težko obdržati na pasu.

Okvara komponent se lahko ugotovi z opažanjem neenakomerne obrabe pnevmatik ali puščanj na ohišju. Če ima tovornjak pnevmatske blažilnike, lahko pride do njihove prezgodnje obrabe pozimi. Ker so tovrstne komponente občutljive na nizke temperature, lahko pride do nagibanja tovornjaka.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

Iščete spletno trgovino z ugodnimi cenami in visoko kakovostnimi izdelki? Postanite stranka AUTODOC! Tukaj boste lahko kupili blažilnike za tovornjake in druge izdelke zanesljivih blagovnih znamk. Med promocijami lahko naročite vse, kar potrebujete, še ceneje. AUTODOC - izbrali so nas ljudje, ki cenijo čas in denar!