Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Glusnik / pribor za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Glusnik / pribor za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Glusnik / pribor za tovorna vozila
  • Kupite poceni Glusnik / pribor gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Glusnik / pribor za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Glusnik / pribor za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Glusnik / pribor gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Glusnik / pribor za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Glusnik / pribor katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Glusnik / pribor po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Izpušni lonec za tovornjake so namenjeni zmanjševanju hrupa, ki ga ustvarijo izpušni plini v izpušni cevi. Ta element vključuje različne kanale, odbojnike in komore, ki omogočajo zmanjševanje frekvenc zvočnih vibracij tako, da jih pretvorijo v toplotno energijo.

Vrste izpušnih loncev za tovornjake

Katalogi proizvajalcev vsebujejo komponente z različnimi načini delovanja:

  • Restriktivni. Absorbirajo vibracije zaradi razlike med premeroma komore in izpušne cevi. Raven hrupa se zmanjša, ko izpušni plini prehajajo iz ozke izpušne cevi v votlino z večjo prostornino. Takšne komponente so učinkovite; vendar zmanjšajo moč motorja.
  • Odbojni. Imajo labirint za prehajanje plinov, v katerem se zvok odbija od sten. Zvočni valovi med seboj trčijo, spremenijo svoje amplitude in se izničijo. Te naprave nimajo skoraj nobenega vpliva na moč motorja, vendar se med delovanjem znatno segrejejo.
  • Absorptivni. Te komponente so napolnjene z zvočno izolacijo, skozi katero potuje valovita cev. Imajo enostavno zasnovo in lahko absorbirajo zvočne valove različnih frekvenc. Učinkovitost teh naprav je sorazmerno nizka.
  • Resonacijski. Te naprave imajo več komor povezanih s cevmi različnih premerov. Zmanjšujejo raven hrupa brez prekinitve pretoka vendar le v ozkem frekvenčnem razponu.

Komponente uporabljene za gospodarska vozila so praviloma manj učinkovite, kot izpušni lonci za osebna avtomobila. Vzrok za to je tudi potreba po ohranitvi največje moči motorja.

Komponente se razlikujejo tudi po materialu, iz katerega so izdelane:

  • Jeklo z zaščitno prevleko (aluminij itd.). Imajo nizko ceno; vendar niso obstojne.
  • Nerjaveče jeklo. Imajo zrcalno površino, s čimer praktično ne prekinejo pretoka plina, te naprave so odporne na negativne dejavnike iz okolja.

Okvare in vzroki za njih

Življenjska doba izpušnih loncev za tovornjake ni omejena; zato se jih zamenja, ko se uničijo. Komponente lahko izgubijo tesnost zaradi korozije na kovini, nenehnih temperaturnih sprememb, kondenzacije v notranjosti naprav in mehanskih poškodb. Poleg tega lahko pride do zamašitve ali pregorevanja katalizatorja.

Kako prepoznati okvare

Če izpušni plini uhajajo iz podvozja tovornjaka, je zvok delujočega vozila glasnejši, kovinski trki se slišijo iz izpušnega sistema, kar pomeni, da so elementi pregoreli in se odstranili iz ohišja. V nekaterih primerih se opazi zmanjšana moč motorja. Če se pokažejo ti znaki, je potreben pregled komponente. Če se opazijo kapljice vode pod elementi izpušnega sistema, ko se ohladijo, je verjetno prišlo do razpok.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

V naši spletni trgovini boste lahko kupili izpušne lonce in mnoge druge komponente za gospodarska vozila poceni in udobno. Ustvarili smo mobilno aplikacijo: oddajanje naročila je sedaj možno od kjerkoli in kadarkoli. Pogoste promocije omogočajo zniževanje stroškov za popravilo in servis vašega vozila. Kupujte na spletu pri AUTODOC in začnite varčevati zdaj!