Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

izpusne cevi za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje izpusne cevi za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni izpusne cevi za tovorna vozila
  • Kupite poceni izpusne cevi gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog izpusne cevi za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

izpusne cevi za najboljše blagovne znamke tovornjakov

izpusne cevi gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

izpusne cevi za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v izpusne cevi katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati izpusne cevi po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Izpušne cevi in fleksibilne cevi tovornjaka so potrebne za izpust odpadnih plinov. Prav tako zmanjšujejo hrup in vibracije motorja.

Vrste izpušnih gibljivih cevi tovornjaka

Praviloma je fleksibilna cev trdo in trpežno trojno pletena. Katalogi proizvajalcev vsebujejo izdelke, ki se razlikujejo glede na vrsto notranje plasti:

  • Interlock (okrepljena). Notranja plast je izdelana iz gibljivih vzporednih plošč. Pomembne so za visoko obstojnost.
  • Interbraid. V notranjosti so elementi prepleteni pod kotom. Imajo nizke cene, vendar se prej uničijo.

Te avtomobilske komponente so lahko narejene iz:

  • Jekla. So sorazmerno poceni.
  • Nerjavečega jekla. So bolj zanesljive.

Vrste izpušnih cevi tovornjaka

Ti izdelki se razlikujejo po namenu:

  • Izpušne cevi. Nameščene so neposredno za izpušnim zbiralnikom. Lahko prenesejo temperature nad 600 °C.
  • Priključne cevi. So nameščene med ostale elemente izpušnega sistema.
  • Končna izpušna cev. Prihajajo iz glušnika in služijo odvajanju izpušnih plinov. Iz karoserije naj bi pri tovornjakih za prevoz ljudi gledalo ven 3-5 cm izpuha.

V spletni trgovini lahko naročite te avtomobilske dele različnih dolžin in premerov. Višji kot je zadnji parameter, nižja je hitrost pretoka izpušnih plinov. Vredno je omembe, da imajo komponente za gospodarska vozila večje dimenzije kot izpušne cevi za osebne avtomobile.

Okvare in vzroki za njih

Življenjska doba teh izdelkov ni določena; potrebno jih je zamenjati, če se uničijo. Praviloma se fleksibilne cevi uničijo prej kot navadne cevi. Manjši premiki motorja in obraba pritrdilnih elementov vodi do tega. Ti avtomobilski deli so podvrženi tudi mehanski poškodbi. Na primer, do tega lahko pride ob udarcih kamenja ali ob premagovanju večjih ovir. Če so izpostavljeni visoki vlagi, lahko pride do korozije teh delov.

Kako prepoznati okvare

Če slišite tuje zvoke pri delovanju motorja ali motor postane glasnejši, kot je ponavadi, je potrebno zamenjati komponente. Dodaten znak je pojav vonja po izpušnih plinih v kabini. Zamenjave uničenih delov ne smemo zamuditi; poleg zvočnega nelagodja, imajo negativen učinek tudi kemične spojine v izpušnih plinih, lahko pride do izgube moči motorja in posledično večje porabe goriva.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

V naši trgovini lahko na spletu kupite izpušne cevi in fleksibilne cevi za gospodarska vozila po ugodnih pogojih. Strokovnjaki naše ekipe za podporo strankam so vam pripravljeni pomagati izbrati izdelke, ki jih potrebujete. Vprašajte jih, katere so današnje promocije, in izkoristite priložnost za dodaten prihranek denarja. Kupujte pri AUTODOC in izvedite popravilo in servis brez dodatnih stroškov!