Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Napenjalni valj za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Napenjalni valj za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Napenjalni valj za tovorna vozila
  • Kupite poceni Napenjalni valj gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Napenjalni valj za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Napenjalni valj za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Napenjalni valj gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Napenjalni valj za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Napenjalni valj katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Napenjalni valj po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Napenjalni valj se uporablja za nastavitev napetosti pogonskega jermena alternatorja v tovornjakih. Je ležaj s plastičnim ohišjem na zunanji strani in pritrdilnim rokavom.

Vrste napenjalnih valjev za tovornjake

Glede na način pritrditve:

  • Ekscentrični. V takšnih valjih opravlja vlogo napenjalnega mehanizma v vgrajeni rokav z luknjo, ki ni v sredini. Uporablja se za namestitev naprave na paličico na motorju. Napenjalni valj leži na zadnji strani jermena in se med delovanjem motorja vrti. Z vrtenjem na svoji osi premika svoj položaj glede na jermen in s tem zagotavlja napetost.
  • Z nosilcem. Nosilec je z vijaki pritrjen na motor, sam valj pa je trdno pritrjen na njega. Napetost se doseže s premikanjem nosilca glede na motor.

Glede na način prilagajanja napetosti:

  • Mehanski. Predvideva ročno nastavitev. Njegova prednost je nizka cena. Praviloma jih je potrebno zamenjati po prevoženih 70 tisoč kilometrih.
  • Avtomatski. Samonastavljiva naprava, ki lahko zmanjša amplitudo vibracij z absorpcijo šokov. Takšni deli so bolj obstojni. Njihova življenjska doba lahko doseže 100 tisoč prevoženih km. Naprave delimo na vzmetne in hidravlične.
Okvare in njihovi vzroki

Tako kot napenjalniki v avtomobilu, so tudi deli za tovornjake nenehno podvrženi trenju, zato so nagnjeni k mehanskim okvaram in premikom v napačen položaj. Poleg tega se plastično ohišje lahko pogosto stopi, v ležajih pa pride do zamašitev in rje.

Vnos tujkov lahko privede do hitrejše obrabe površine in povzroči okvare. Praviloma pride do topljenja zaradi pregrevanje, medtem ko so zamašitev, premiki in odmiki posledica napačne namestitve.

Kako prepoznati okvare

Ker okvara napenjalnega valja lahko privede do okvare jermena alternatorja v tovornjaku, je potrebno redno vzdrževanje. Dodatni razlogi za obisk v avto servisu za postavitev diagnoze so čudni zvoki in vibracije v alternatorju, utripanje luči med delovanjem motorja, znatno povečanje porabe goriva pri uporabi elektronike. Strokovnjaki bodo ocenili stanje napenjalnega mehanizma z pregledom.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

Za hiter nakup napenjalnega valja za jermen alternatorja ter drugih izdelkov za tovornjak po nizkih cenah, se prosimo vpišite na spletno trgovino AutoDoc. Na voljo vam je uporabniku prijazen katalog, kjer boste lahko v nekaj minutah našli vse, kar potrebujete za popravilo in vzdrževanje vašega vozila. Naše cene so razumne in pogosto imamo različne promocije. Naročite svoje dele na spletu danes in spoznajte prednosti stroškovno prijaznega in hitrega nakupovanja!