Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Preusmerjevalni(obracalni)- / vodilni valj za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Preusmerjevalni(obracalni)- / vodilni valj za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Preusmerjevalni(obracalni)- / vodilni valj za tovorna vozila
  • Kupite poceni Preusmerjevalni(obracalni)- / vodilni valj gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Preusmerjevalni(obracalni)- / vodilni valj za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Preusmerjevalni(obracalni)- / vodilni valj za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Preusmerjevalni(obracalni)- / vodilni valj gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Preusmerjevalni(obracalni)- / vodilni valj za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Preusmerjevalni(obracalni)- / vodilni valj katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Preusmerjevalni(obracalni)- / vodilni valj po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Preusmerjevalni valj za tovornjake določa pot pogonskega jermena. Lahko se prodaja ločeno ali kot del kompleta.

Vrste vodilnega valja za tovornjake

Glede na namen:

  • Za rebrasti jermen. Glede na vrsto jermena je lahko raven ali ima rebraste vdolbine. V povprečju je njegova življenjska doba 70-80 tisoč prevoženih kilometrov.
  • Za zobati jermen. Njihova oblika predvideva vdolbine za zobe. Zamenjava je potrebna po prevoženih 75-100 tisoč km.

Glede na material:

  • polimerni, dobro prenašajo stik z vlago;
  • kovinski, so bolj odporni na mehanske obremenitve.

Ti izdelki se ločujejo tudi glede na velikost. Ponavadi proizvajalec določi širino in zunanji premer. Ustrezali naj bi velikosti pogonskega jermena tovornjaka.

Okvare in njihovi vzroki

Te dele je potrebno, enako kot pri preusmerjevalnih valih v osebnih avtomobilih, zamenjati skupaj s pogonskimi jermeni, ko se obrabijo. Obrabo lahko pospešijo visoke obremenitve, ki privedejo do razpadanja dela.

Mehanske poškodbe na zunanji strani dela se lahko prav tako pojavijo zaradi stika s tujkom, na primer kamnom. Stranska vodila se lahko poškodujejo zaradi napačne namestitve dela.

Kako prepoznati okvare

Stanje delov, kjer je valj nameščen, je potrebno preveriti vsakih 15 tisoč prevoženih km. Če je med pregledom vidno, da se del prosto giblje ali povzroča čuden zvok, ga je potrebno zamenjati. Praviloma se tega mehanizma ne pregleda brez pravega razloga. Znak, ki nakazuje težave v tem delu, je na primer čuden hrup pri delovanju motorja. V tem primeru kontaktirajte servisno delavnico takoj in ne čakajte na redno vzdrževanje.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

V naši spletni trgovini lahko najdete veliko poceni avtomobilskih delov. Tu lahko naročite preusmerjevalne valje in druge izdelke za gospodarska vozila. Med promocijami lahko opazite izredno nizke cene. Če potrebujete pomoč pri iskanju pravega dela, prosimo, kontaktirajte AUTODOC strokovnjake prek spletnega klepeta ali prek telefona. Naša ekipa za podporo strankam vam bo z veseljem pomagala pri iskanju vsega, kar potrebujete za popravilo vašega tovornjaka.