Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Vodna crpalka / -tesnilka za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Vodna crpalka / -tesnilka za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Vodna crpalka / -tesnilka za tovorna vozila
  • Kupite poceni Vodna crpalka / -tesnilka gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Vodna crpalka / -tesnilka za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Vodna crpalka / -tesnilka za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Vodna crpalka / -tesnilka gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Vodna crpalka / -tesnilka za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Vodna crpalka / -tesnilka katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Vodna crpalka / -tesnilka po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Tako kot vodna črpalka v osebnem avtomobilu, je črpalka v tovornjaku potrebna za zagotovitev kroženja antifriza v hladilnem sistemu motorja. Tekočina se premika zaradi centrifugalne sile.

Vrste

Katalogi proizvajalcev vključujejo izdelke različnih oblik. Obstajajo komponente:

  • V ločenem ohišju;
  • Integrirane v cilinder.

Naprave vključi motor z jermenom ali verigo. Ohišje je narejeno iz različnih materialov, ki so lahko:

  • lito železo;
  • aluminij.

Na spletu lahko kupite komponente z dodatno opremo, na primer z ventilatorjem za boljše hlajenje tekočine. Poleg tega, lahko komplet vključuje tesnilo za vodno črpalko za tovornjak. Ponavadi je narejeno iz paronita, papirja ali gume.

Okvare in vzroki za njih

V povprečju je življenjska doba komponent 120000 prevoženih km. Uporaba hladilne tekočine slabe kakovosti lahko vodi v prezgodnjo okvaro komponente. Takšna tekočina izzove nalaganje na stenah, mehanske poškodbe elementov črpalke, zagozdenje ležaja in poškodbo rotorja. Do okvare vodne črpalke v tovornjaku lahko pride tudi zaradi daljšega neprekinjenega delovanja motorja na največji moči.

Med delovanjem je neizogibno, da se na kovinskih delih črpalke pojavijo tudi delci korozije. Brez ustreznega servisiranja lahko to postane vzrok za izgubo tesnosti enote in puščanja antifriza. Zanesljiv stik komponent enote se lahko izgubi zaradi nenehnih vibracij motorja.

Kako prepoznati okvare

Znaki okvare so čudni zvoki med delovanjem naprave, uhajanje antifriza in povišana temperatura motorja. Slednje se prikaže z ustreznim signalom na armaturni plošči. V tem primeru je potrebno nemudoma namestiti novo komponento v izogib visokim stroškom popravila motorja.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

V naši spletni trgovini lahko naročite vodno črpalko za tovornjak in mnoge druge komponente po dostopnih cenah. Izkušeni zaposleni v naši storitvi za podporo vam bodo z veseljem pomagali izbrati izdelke, ki so popolnoma v skladu s tehničnimi lastnostmi vašega vozila. Bodite pozorni na promocije, ki jih imamo pri AUTODOC. Omogočijo vam še cenejši nakup.