Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Filter goriva za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Filter goriva za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Filter goriva za tovorna vozila
 • Kupite poceni Filter goriva gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
  Varno Naročilo 200 dni
Katalog Filter goriva za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Filter goriva za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Filter goriva gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Filter goriva za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Filter goriva katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Filter goriva po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Filter za gorivo za tovornjak čisti nečistoče iz goriva, vključno z umazanijo in sredstvi proti koroziji. Imajo pomembno vlogo pri preprečevanju prezgodnje obrabe ventilov, injektorjev in drugih delov motorja.

Vrste filtrov za gorivo za tovornjak

Glede na vrsto delovne tekočine:

 • Bencin. So enostavnih oblik. Ta vrsta goriva se redko uporablja v tovornjakih, zato se ti filtri pogosteje nameščajo v osebnih vozilih.
 • Dizelska goriva. Opremljeni so z membrano za ločevanje vode in grelnim sistemom, ki pomaga ohranjati tekoče stanje olja pri nizkih temperaturah.

Glede na stopnjo filtracije:

 • Grobo čiščenje. Odstranijo večje delce. Povprečna življenjska doba je 60-100 tisoč prevoženih km.
 • Fino čiščenje. Odstranijo tudi najmanjše nečistoče. V tovornjakih z bencinskim gorivom je potrebno zamenjati filter po prevoženih 60-80 tisoč prevoženih km, pri dizelskih motorjih - po 10-30 tisoč prevoženih km.

Filtrirni elementi sestojijo iz različnim materialov, kot so klobučevina, papir ipd. Glede na obliko, poznamo naslednje vrste delov:

 • Razstavljive. Zamenja se le filtrirni element.
 • Iz enega dela. Potrebno je zamenjati celotni sestav.

Ohišje filtra za gorivo za tovornjake je lahko narejeno iz:

 • Kovine. Ima zelo visoko prevodnost toplote, kar ima dober vpliv na učinkovitost gretja dizelskega goriva.
 • Plastike. Je odporno na korozijo.
Okvare in njihovi vzroki

Filtrirni element se lahko zamaši ali propade. Do zamašitve pride zaradi uporabe goriva nizke kakovosti ali kupovanja izven-sezonskega goriva. Ohišje lahko propade ali se poškoduje zaradi korozije in v primeru avtomobilske nesreče, zaradi česar lahko pride do puščanja.

Kako prepoznati okvare

Če je del v prozornem ohišju, ga lahko pregledamo. Če je polnilo temno rjave barve ali se v delovni tekočini opazi oborina, je potrebno zamenjati filtrirni element.

Znaki, da je prišlo do okvare, so zmanjšana moč motorja in povečana poraba goriva. Dodatno lahko pride do puščanja delovne tekočine, ki se lahko kaže v posebnem vonju, ki ga opazimo v kabini. V tem primeru, je potrebno pregledati izdelek: puščanje je ponavadi opazno že na videz. Če nimate veliko izkušenj, je bolje kontaktirati strokovnjake v servisni delavnici, da namestijo nov del.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

Raje kupujete dele in dodatke za popravilo med promocijami? Naša spletna trgovina redno nudi posebne ponudbe za stranke, v katerih so cene zelo nizke. Vendar so mnogi izdelki v AutoDoc katalogu poceni tudi brez popustov. Če nujno potrebujete filter za gorivo za vaš tovornjak, potem oddajte vaše spletno naročilo zdaj. Vaše naročilo bo v najhitrejšem času dostavljeno.