Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Zracni filter za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Zracni filter za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Zracni filter za tovorna vozila
  • Kupite poceni Zracni filter gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Zracni filter za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Zracni filter za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Zracni filter gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Zracni filter za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Zracni filter katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Zracni filter po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Zračni filter za motor je del sistema motorja za dovod, ki ščiti motor tovornjaka pred umazanijo in s tem podaljša njegovo življenjsko dobo. Del ujame tuje delce in jim prepreči, da bi skupaj z zrakom prišli v motor.

Vrste zračnih filtrov za motor za tovornjake

Katalogi proizvajalcev vsebujejo dele dveh vrst:

  • Glavni. Vstavijo se v notranjost zračnega filtra. Med njimi so najpogostejši izdelki v obliki valja z okvirjem. Delovni element je ponavadi narejen iz papirja, ki zadrži prah in vlago. Naprave so pogosto opremljene s tesnili, ki povečajo tesnost.
  • Dodatni (pred-filtri). Namestijo se posebej pred glavnim elementom. Potrebni so, če se tovornjak veliko uporablja v off-road pogojih. Lahko so v obliki valja ali panelov. Slednji so bolj kompaktni in cenejši.

Za razliko od filtrirnih elementov za osebne avtomobile, so veliko večji in imajo zato večje čistilne površine. To je neposredno povezano z gibanjem motorja. Večja kot je ta vrednost, večje so dimenzije filtra. Poleg tega ima lahko filter različno gostoto, pretočne zmogljivosti itd.

Okvare in vzroki za njih

Z nabiranjem prahu se izdelek lahko počasi zamaši in izgubi zmožnost prepuščanja zraka. Praviloma je potrebno del zamenjati po 10 000-15 000 prevoženih km. Lahko pride do predčasne okvare, če se tovornjak veliko uporablja na prašnih ali makedamskih cestah. V tem primeru se njegova življenjska doba skrajša na 5 000 prevoženih km.

Včasih je potrebno namestiti nov del zaradi mehanske okvare filtrirnega elementa ali ohišja. Do tega lahko pride v nesreči, v primeru da pride do vnosa olja ali vode ali ob neprimerni namestitvi.

Kako prepoznati okvare

Glavni znaki, ki kažejo na to, da je potrebno zamenjati zračni filter za tovornjak, so povečana poraba goriva, zmanjšana moč motorja, glasen zvok pri vožnji. Okvaro dela se lahko prepozna tudi pri rednem vzdrževanju. Odstrani se ga iz ohišja in preveri, ali gre za zamašitev ali okvaro. Če je filter zamašen ali v okvari, ga je najbolje zamenjati. Drugače lahko pride do tveganja za okvare. Stroški popravila motorja so veliko večji kot cena novega filtrirnega elementa.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

V naši spletni trgovini lahko le z nekaj kliki naročite zračni filter, vodno črpalko, zavorne ploščice in ostale dele za tovornjake. Izkušeni strokovnjaki naše ekipe za pomoč strankam bodo z veseljem z vami delili vse potrebne informacije o izdelkih, vam povedali o trenutnih promocijah in vam pomagali pri spletnem nakupu. Izberite AutoDoc: vzdrževanje tovornjakov je z nami enostavno in donosno.