Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Oljni filter za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Oljni filter za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Oljni filter za tovorna vozila
  • Kupite poceni Oljni filter gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Oljni filter za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Oljni filter za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Oljni filter gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Oljni filter za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Oljni filter katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Oljni filter po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Oljni filter za tovornjak čisti saje in ostanke obrabe motorja iz maziva. Je pomemben del sistema za mazanje in omogoča podaljšanje časa delovanja mnogih delov.

Vrste oljnih filtrov za tovornjake

Glede na obliko lahko te avtodele ločimo v naslednji skupini:

  • Za privijačenje. Ohišje in pokrov sta iz enega dela. Te komponente se zamenjajo kot sestavljivi element.
  • S kartušo. Zamenja se le zamenljivo polnilo. Večinoma se kartuše prodajajo po nizkih cenah.

Oljni filtri za tovornjake se lahko razlikujejo po načinu čiščenja. Lahko so na primer:

  • Mehanski. Nečistoče se odstranijo, ko delovne tekočine prehajajo skozi filtrirni element. Ta je ponavadi narejen iz papirja in ima lahko dodano tudi kovinsko mrežico.
  • Sedimentni. Oblikovani so tako, da imajo rezervoar. Tujki se nabirajo na dnu zaradi gravitacije.
  • Centrifugalni. Deli imajo bobnast rotar, ki se z visoko hitrostjo vrti pod pritiskom maziva, ki teče iz šobe. Zaradi centrifugalnih sile se delovne tekočine očistijo nečistoč. Nabirajo se na notranji strani rotorja.

Okvare in vzroki za njih

Večinoma se te elemente zamenja zaradi obrabe. Z nabiranjem nečistoč se oljni filter za tovornjak sčasoma zamaši, zato izgubi svoje zmogljivosti čiščenja. Temu lahko sledi tudi škoda na filtrirnih materialih. Lahko se sproži tudi obvodni ventil, kar lahko povzroči stekanje nečistih maziv v dele mehanizma.

V nekaterih primerih se filtrirni element prehitro zamaši zaradi vnosa hladilnih sredstev v olje. Deli se lahko okvarijo tudi zaradi napačne namestitve.

Kako prepoznati okvare

Opozorilo za okvare je prižgana lučka za oljni pritisk. Okvaro lahko zaznamo tudi z uporabo merilne palice za olje. Trdni delci na merilni palici so znak, da oljni filter ne deluje pravilno. V tem primeru namestite nov del in ne čakajte na redno vzdrževanje. Zamenjava bo cenejša kot popravilo dela zaradi slabo očiščenega maziva.

Podobno kot pri filtrirnih elementih za osebne avtomobile, je potrebno nove dele namestiti pri vsaki menjavi olja, po prevoženih 10-15 tisoč km.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

Katalog naše spletne trgovine ponuja širok izbor kakovostnih izdelkov. Zlasti lahko tu naročite oljni filter, ki ustreza lastnostim vašega tovornjaka. Če potrebujete več informacij o AutoDoc, naših trenutnih promocijah, dostavi in plačilu, postavite svoja vprašanja v spletnem klepetu ali po telefonu. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali pridobiti vse potrebne informacije.