Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Lamela sklopke za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Lamela sklopke za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Lamela sklopke za tovorna vozila
  • Kupite poceni Lamela sklopke gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Lamela sklopke za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Lamela sklopke za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Lamela sklopke gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Lamela sklopke za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Lamela sklopke katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Lamela sklopke po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Lamela sklopke za tovornjake se premika vzdolž vhodne gredi in sodeluje pri odklopu prestav od motorja. Vključena je v skoraj v vseh fazah nadzora tovornjaka: med vžigom, pri menjavi prestav, pri zaviranju. Je pomemben del sistema, saj ščiti prestavni sistem pred prekomerno dinamično obremenitvijo. Narejena je iz kovine in prevlečena s tornim oblogo.

Vrste lamel sklopk za tovornjake

Katalogi proizvajalcev vsebujejo naslednje izdelke:

  • tlačna plošča;
  • lamela sklopke (pogonska plošča);
  • vmesna plošča.

Slednja se uporablja v sistemu z dvema ploščama, ki je oblikovan za velik navor. Deli se razlikujejo po obliki, velikosti, načinu namestitve in drugih parametrih.

Okvare in njihovi vzroki

Izdelek lahko dobro deluje tudi po 80 000 in celo 150 000 prevoženih km. Njegova življenjska doba je odvisna od posameznikovega načina vožnje, teže tovora in stanja cest, po katerih se vozilo vozi.

Do okvare dela ponavadi pride zaradi obrabe in manjkrat zaradi zloma vzmeti. Vzrok je lahko neprimerna ali prepogosta raba ustreznega pedala, kar povzroči obrabo stranskih delov izdelka. Do tega pogosto pride, ko je na primer vozilo upravljano z nizko ravnjo zavorne tekočine. Poleg tega lahko pride do poškodb zaradi nepravilne namestitve.

Kako prepoznati okvare

Okvare dela se pokažejo s katero od okvar sklopke: delno delovanje, pedal se ne vrne v prvotni položaj ipd. Prav tako je razlog za pregled sistema močno tresenje, čuden zvok, drsenje pri vzponih, nezadostno povečana hitrost kljub povečanim vrtljajem motorja.

Enako kot pri lameli sklopke osebnega avtomobila, lahko obrabo ugotovimo s pregledom gibanja pedala. Vozilo je potrebno postaviti na ravno površino in ogreti motor. Pedal sklopke se pritisne in počasi spusti s pozornostjo na tem, kdaj pride do prenosa navora. Hitreje, ko do tega pride, manj obrabljen je del. Pravočasna zamenjava je potrebna pri zažganem vonju, ki ga opazimo med pregledom.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanja

V naši spletni trgovini lahko naročite lamelo sklopke in druge dele za tovornjake po nizkih cenah. Spletno naročilo vam ne bo vzelo veliko časa zaradi uporabniku prijaznega vmesnika in izkušene ekipe za pomoč strankam. Lahko nakupite vse, kar potrebujete, po nizkih cenah, če se promocija nanaša na izbran izdelek. Z AutoDoc boste prihranili čas in denar!