Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Zavorni boben za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Zavorni boben za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Zavorni boben za tovorna vozila
  • Kupite poceni Zavorni boben gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Zavorni boben za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Zavorni boben za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Zavorni boben gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Zavorni boben za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Zavorni boben katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Zavorni boben po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Zavorni bobni za tovornjake so votli kovinski valji, na katere se stisnejo zavorne čeljusti. Temu sledi zmanjševanje hitrosti in ustavljanje vozila. Komponente so tesno nameščene na pesto kolesa in se skupaj z njim vrtijo. Komponente so obstojne, učinkovite in imajo enostavno zasnovo.

Vrste zavornih bobnov za tovornjake

Glede na os:

  • zadnji;
  • sprednji;
  • univerzalni.

Zadnji in sprednji zavorni bobni za tovornjake imajo različne velikosti in teže. Ponavadi se širše komponente namestijo zadaj, medtem ko ožje - spredaj. Veliko dvoosnih tovornjakov ima nameščene tako sprednje kot zadnje komponente z istimi parametri.

Glede na zasnovo:

  • Kompozitni. Te sestavljajo dve komponenti: valj in prirobnica. Štejemo jih za najbolj obstojne.
  • Trdni. So sorazmerno poceni izdelki iz zlitin.

Glede na material:

  • Iz aluminija. So lažji, dobro razpršijo toploto in se hitro ohladijo. So zelo odporni na korozijo, imajo estetski izgled in so sorazmerno poceni. Lahko pride do izkrivljenja, če so pregreti.
  • Iz litega železa. So obstojni in se ne izkrivljajo pod visokimi temperaturami. Potrebno je več časa, da se ohladijo in so bolj podvrženi koroziji in vlažnemu okolju.

Komponente imajo lahko različne premere. Za razliko od zavornih bobnov v osebnih avtomobilih, kjer je ta vrednost približno 200 mm, imajo lahko komponente za tovornjake vrednost tudi več kot 450 mm.

Okvare in vzroki za njih

Komponente so narejene iz obstojnih materialov; vendar pride do obrabe zaradi mehanskih in temperaturnih obremenitev. Praviloma je njihova življenjska doba 100 000 prevoženih km. Glavni napaki sta povečan notranji premer ter pojav izboklin, odkruškov, razpok in rje. V primeru takšnih okvar se komponent ne popravlja - potrebno jih je zamenjati.

Kako prepoznati okvare

Delovanje teh naprav neposredno vpliva na varnost, zato ne smemo zanemariti rednega vzdrževanja enote. Med vsakim vzdrževanjem ocenite stanje komponent skozi odprtine v ščitu, ki so namenjene za pregled. Poleg tega je potrebno opraviti diagnostiko, če se pri močnem zaviranju tovornjak začne ustavljati počasneje kot ponavadi. Okvara elementov se pokaže tudi z vibracijo volana in težavami pri vzvratni vožnji.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

Želite donosno kupiti zavorne bobne in druge izdelke za tovornjak? Dobrodošli pri AUTODOC. V našem katalogu boste našli širok izbor visoko kakovostnih izdelkov po ugodnih cenah. Popusti veljajo za večino od njih in vam pomagajo prihraniti še več. Poslovite se od preplačil - oddajte svoje spletno naročilo v naši spletni trgovini zdaj.