Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Zavorni kolut za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Zavorni kolut za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Zavorni kolut za tovorna vozila
  • Kupite poceni Zavorni kolut gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Zavorni kolut za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Zavorni kolut za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Zavorni kolut gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Zavorni kolut za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Zavorni kolut katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Zavorni kolut po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Zavorni koluti so premikajoč del sistema, nameščen na kolesno gred. Ti deli so namenjeni upočasnitvi vrtenja kolesa in ustavljanju tovornjaka.

Vrste zavornih diskov za tovornjake

Glede na material:

  • Lito železni. So poceni, imajo dobre torne značilnosti in so odporni proti obrabi. Njihove slabosti so teža, občutljivost na korozijo in nagnjenost k izkrivljanju v primeru pogostega intenzivnega zaviranja.
  • Iz nerjavečega jekla. So odporni na padce temperature, vendar imajo slabše torne značilnosti v primerjavi z železnimi.

Glede na možnost kroženja zraka:

  • Trdni. To so trdni kovinski koluti brez lukenj za kroženje zraka, zato so manj zmogljivi. So dokaj trpežni.
  • S kroženjem zraka. To sta dve plošči z vmesnim prostorom, ki omogoča odvajanje toplote. Slabosti so možnost vnosa umazanije, ki lahko ovira hlajenje.

Glede na obliko:

  • Luknjičasti. Kolut ima enakomerne razporejene luknje, ki omogočajo učinkovito hlajenje in izpust plinov ter produktov izgorevanja. Deli te vrste so manj obstojni in nagnjeni k mehanskim poškodbam.
  • Z zarezami. Takšni deli imajo žlebove, ki so dober pokazatelj obrabe. Ko izginejo, je potrebno del zamenjati. Deli te vrste so obstojni, vendar imajo slabe zmogljivosti ohlajanja.

Okvare in njihovi vzroki

Glavna okvara zavornih kolutov tako pri osebnih avtomobilih kot pri tovornjakih je obraba zaradi abrazije. Življenjska doba dela je v povprečju 90 000-150 000 prevoženih km za sprednjo os ter 180 000-300 000 za zadnjo os. Točna življenjska doba je odvisna od načina vožnje in pogojev, v katerih tovornjak deluje. Vnos prahu, nenadne temperaturne spremembe lahko povzročijo izkrivljanje, neenakomerno obrabo in mehanske poškodbe dela.

Lahko se pojavijo tudi praske na površini dela. Do tega lahko pride, ko delček torne obloge ali tujek zaide v prostor med kolutom in ploščico.

Kako prepoznati okvare

Obraba tega avto dela na gospodarskem vozilu se določi z njegovo debelino. Dovoljene vrednosti lahko najdete v proizvajalčevem katalogu. Če je debelina manjša, kot je to določeno, lahko nadaljnja raba dela pripelje do okvare vozila.

Ni priporočljivo popravilo teh avtomobilskih delov.; obrabljene je potrebno zamenjati. Novi deli se na os nameščajo v parih, zato večina proizvajalcev ponuja sprednje ali zadnje komplete zavornih kolutov za tovornjake.

Napake je potrebno odpraviti, ko se pokažejo simptomi, kot je povečana zavorna pot ali nagibanje vozila na eno stran. Ob tem se pri zaviranju slišijo tudi škripajoči in drugi tuji zvoki.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

Tovornjaki so večinoma izpostavljeni visokim obremenitvam, zato je potrebno namestiti zanesljive dele. Kadarkoli lahko kupite najbolj kakovostne zavorne kolute zanesljivih proizvajalcev v naši spletni trgovini. Naši strokovnjaki so vedno pripravljeni odgovoriti na vaša vprašanja prek telefona ali v spletnem klepetu. Prijetno boste presenečeni nad našimi cenami, široko ponudbo izdelkov in katalogom, možnostjo za brezplačno dostavo in še več.