Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Alternator za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Alternator za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Alternator za tovorna vozila
 • Kupite poceni Alternator gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
  Varno Naročilo 200 dni
Katalog Alternator za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Alternator za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Alternator gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Alternator za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Alternator katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Alternator po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Alternator za tovornjak pretvori mehansko energijo iz ročične gredi v električni tok. Te naprave so potrebne za polnjenje akumulatorja, ki napaja električno opremo vozila.

Vrste alternatorjev za tovornjake

Glede na zasnovo, so komponente razdeljene v naslednje skupine:

 • S ščetkami. Ponavadi so kompaktni in lahki. Priporočljivo je, da napravo enkrat letno razstavite in pregledate stanje ščetk ter jih po potrebi zamenjate.
 • Brez ščetk. Njihovi prednosti sta zanesljivost in obstojnost. Potrebujejo servis pred začetkom poletja in zime.

Naprave v katalogih se lahko med seboj razlikujejo tudi po naslednjih parametrih:

 • Napetost. Lahko je 24 ali 28 V. V avtomobilskih alternatorjih je napetost ponavadi 12 V.
 • Električni tok. Lahko doseže 55 ali 100 A.
 • Moč in dimenzije. Tovornjaki imajo večje in težje alternatorje kot osebni avtomobili.
 • Lokacija hlajenja rotorja. Lahko je nameščeno na gredi blizu sprednjega pokrova ohišja ali v notranjosti dela. V slednjem primeru so lopatice nameščene pred rotor ali pri njegovi konici.
 • Material rotorja. Proizvajalci pogosto uporabijo plastiko ali kovino.
 • Oblika jermenice. Lahko je dvojna za dva klinasta jermena ali enojna za rebrast jermen.

Okvare in vzroki za njih

Glavne napake komponent vključujejo na primer, razpoke jermenice zaradi normalne obrabe ali napačne montaže. Če ima naprava ščetke, se te sčasoma obrabijo. Poleg tega lahko vlaga povzroči kratek stik v diodnem mostu. V teh primerih, je potrebno kontaktirati servisno delavnico: strokovnjaki se bodo odločili za menjavo posamezne komponente ali celotnega sistema. Slednje je ponavadi priporočljivo, ko je poškodovan notranji navoj, kar se zgodi zaradi kratkega stika v električnem sistemu vozila.

Kako prepoznati napake

Alternatorji za tovornjake nimajo jasno določene življenjske dobe. To je potrebno diagnosticirati z uporabo posebnega stojala: diagnostiko morajo opraviti strokovnjaki. Tudi sami lahko preveriti enoto z voltmetrom. Nastavite hitrost motorja na 3 000 vrtljajev na minuto, vključite brisalce, gretje in glavne luči, nato izmerite napetost na konektorjih akumulatorja. Odmik od normalne vrednosti ponavadi nakazuje potrebo po popravilu.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

V naši spletni trgovini lahko kupite alternator, ki bo omogočal neprekinjeno električno napajanje vašega tovornjaka. Oddajte svoje spletno naročilo danes in hitro bomo odpremili vaš nakup. Prosimo, preverite, ali se promocija nanaša na vaš nakup. Lahko dodatno prihranite. AUTODOC je vedno hitro in poceni nakupovanje.