Plus
Preizkusite premium račun
0   Izdelki
#
0,00 €
Prosimo, da za nakup izdelek dodate v košarico.

Glavni zaromet za tovornjake

Izberite svoje gospodarsko vozilo
Za iskanje Glavni zaromet za tovornjake ali druga gospodarska vozila in za zagotovitev popolne skladnosti, prosimo, spodaj izberite model.
1
2
3
Dodatni podatki
Naročite poceni Glavni zaromet za tovorna vozila
  • Kupite poceni Glavni zaromet gospodarska vozila s pravico do vračila v 200 dneh
    Varno Naročilo 200 dni
Katalog Glavni zaromet za tovornjake - izberite v AUTODOC spletni trgovini

Glavni zaromet za najboljše blagovne znamke tovornjakov

Glavni zaromet gospodarska vozila visoke kakovosti: najboljše blagovne znamke

Več

Glavni zaromet za tovornjake: Najbolje prodajano v našem katalogu

Ti izdelki so največkrat kupljeni v Glavni zaromet katalogu. Široka paleta najboljših blagovnih znamk vam bo pomagala izbrati Glavni zaromet po ugodni ceni in bo zagotovila popolno združljivost z vašim tovornjakom ali gospodarskim vozilom.

Sprednje luči so odgovorne za osvetlitev ceste pred vozilom in opozarjanje drugim uporabnikom cest. Ti deli so sestav, ki pogosto vključujejo kratke in dolge luči, markirne luči, smernike in dnevne luči. Sprednje luči so nameščene na obeh straneh tovornjaka.

Vrste sprednjih luči za tovornjake

Glede na vrsto žarnice:

  • Volfram. Ne porabijo veliko elektrike in so poceni. Njihova svetlobna zmogljivost je precej nizka in njihova življenjska doba ni dolga, do 1000 ur v povprečju.
  • Halogen. So najbolj razširjena različica. So močnejše kot volfram žarnice in imajo daljšo življenjsko dobo, okoli 1500 ur.
  • Plinska žarnica. Močan soj svetlobe se ustvari zaradi segrevanja ksenona. Povprečna življenjska doba je 2000 do 3000 ur. Ker se zunanja površina teh izdelkov ne segreva, jih lahko namestimo v plastične razpršilnike. Slabost teh avto delov je, da so dragi.
  • LED. So kompaktne, odporne na poškodbe in ekonomične. Omogočajo optimalno osvetlitev. Njihova življenjska doba je več kot 3000 ur. LED žarnice so manj zmogljive kot HID ksenonske žarnice, slabost je tudi visoka cena.

Glede na obliko reflektorja:

  • Paraboličen. V teh izdelkih je svetlobna zmogljivost večja, čim večji ko je reflektor.
  • Kompleksne oblike (razdeljen na več delov). Vsak del odbija svetlobo na določen način in tako zagotavlja enotno osvetlitev.
  • Elipsni. Uporabljajo se v lučeh z učinkom projektorja. Ti deli so majhni, kljub temu zagotavljajo intenzivno svetlobo.

Okvare in njihovi vzroki

Večinoma pride do okvar sprednjih luči v osebnih vozilih in tovornjakih zaradi mehanskih poškodb in visokih temperatur. Ko so nameščene preveč močne žarnice, je večja možnost taljenja in v primeru prometnih nesreč - pokanja stekla. Poleg tega se lahko deli poškodujejo zaradi napačne namestitve in neupoštevanja navodil za uporabo.

Žarnice z žarilno nitko lahko raznese zaradi kratkega stika, vlaga lahko povzroči oksidacijo, obrabljene žice pa se lahko zlomijo. V veliko primerih ni potrebna zamenjava celotnega sestava, saj lahko namesto poškodovanega namestimo le nov posamezni del, z izjemo sestava LED žarnic.

Kako prepoznati okvare sprednjih luči na tovornjaku

Okvara dela se pokaže z zatemnitvijo ali odsotnostjo svetlobe. Poleg tega se lahko pokažejo prekinitve svetlobnega snopa ali utripanje luči, ko jih prižgemo.

Potrebno je zamenjati del, če pregled pokaže razpoke in odkruške na razpršilniku ali začetek taljenja. Po odstranitvi dela, lahko ocenimo poškodbe.

Med vzdrževanjem, se lahko električna napeljava pregleda s posebno opremo. Na primer, strokovnjaki pogosto izmerijo upor, napetost in električni tok napeljave.

AUTODOC: priročno spletno nakupovanje

Lahko kupite sprednje luči za tovornjake po dosegljivih cenah v naši spletni trgovini. Zahvaljujoč uporabniku prijazni spletni strani in preprostem navigacijskem sistemu je spletno nakupovanje možno v nekaj minutah. Našim strankam nudimo le visoko kakovostne izdelke po dosegljivih cenah.